fbpx

Restaurang

Restaurang och Café i lantlig miljö

Aktuell meny hittar du längst ned på denna sidan.

Med enkel mat men med noga utvalda råvaror vill vi visa på den bredd och alla härliga råvaror som finns i Blekinge. Fisk, nötkött från naturbetesdjur och det så goda viltköttet. Allt ackompanjerat med de fantastiskt fina grönsaker som odlas i vårt landskap från öst till väst. Vår filosofi är närodlat men också ekologiskt. På så vis vill vi bidra till att behålla vårt öppna landskap. Vi vill att drycken ska vara producerad med samma omtanke som de blekingska råvarorna och har hittat precis det vi söker. Husets viner kommer från Chateau Vignelaure i Provence som producerar ekologiskt vin. Det är så lite som egentligen behövs för att göra oss glada. En god måltid och vacker natur i lantlig miljö är ett par av dessa glädjeämnen. Här finner du båda.

Gillar du det du äter hoppas vi att ni vill tillaga det hemma också. Råvarorna finns i butiken. Kockarna Lorenzo, Tobias och Bosse hjälper dig gärna och ger tips med tillagning. I restaurangen anordnar vi allt ifrån kvällar med vinprovningar, klassiskt viltinspirerat julbord, pubkvällar samt konstutställningar. Håll utkik vad som är aktuellt under kategorin evenemang.

På Äggaboden kan du äta lunch och fika i en skön och lantlig gårdsmiljö, veckans meny finner du här nedan. Du kan sitta i trädgården, orangeriet eller i restaurangen på logen. Hos oss äter du mat som är säsongsbetonad och lagad från grunden.

Vi har fullständiga rättigheter för mat och dryck. Varmt välkommen till oss på Äggaboden!

Vår meny

Dagens lunch v. 39
Onsdag
Lättrökt lax, kokt potatis och currypickles.
120 :-
Torsdag
Bräserad lammbringa, rostad potatis, morot, rotselleri, rosmarin och citron.
120 :-
Fredag
Rostad tupplårfilé med rostad potatis, svartkål, oliv, parmesan och sky.
120 :-
Veckans vegetariska
Polenta med vitt vin, parmesan, svarta oliver, tomat, persilja och picklad svamp.
120:-
Veckans sallad
Rostade betor, fetaost, korn, stekt gemsallad och varmrökt fläsk.
110:-
Räksmörgås
med handskalade MSC-märkta räkor, vår egen majonnäs, citron, dill och picklad rödlök.
145:-
Á la carte - fredagkväll
Förrätt
Gratinerad havskräfta med rostad levain och aioli.
120 :-
Rostad majskolv med chili, vitlök, timjan, vitlökssmör och citron.
95:-
Ost & chark - lufttorkat från Marsvinsholm, lagrad prästost, bröd och smör.
110 :-
Varmrätter
Brässerad oxkind, potatismos, gremolata och picklad rödlök.
200:-
Entrecôte från Micklagård med rostad potatis, päron och rödvinssky.
285:-
Bakad rotselleri, smörad kål, äpple, svamp, hasselnötter och brynt smör.
185:-
Moule Marinières - vitvinskokta musslor i smörad buljong med vitlök, timjan och citron.
180:-
Dessert
En bit blåmögelost från Orranäs med päron och rostad havre.
80:-
Inkokt päron med chokladmousse, lättvispad grädde och maräng
95:-
Helgmeny lör v. 38
Brässerad oxkind, potatismos, gremolata och picklad rödlök.
185 :-
Entrecôte från Micklagård med rostad potatis, päron och rödvinssky.
285:-
Bakad rotselleri, smörad kål, äpple, svamp, hasselnötter och brynt smör.
165:-
Räksmörgås med handskalade MSC-märkta räkor, vår egen majonnäs, citron, dill och picklad rödlök.
145:-
Inkokt päron med chokladmousse, lättvispad grädde och maräng.
95:-

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer