Om äggaboden

Äggaboden

Vi som bor på gården är Peter och Anna-Lena. Vi driver företaget Äggagården i Edestad AB, ett hönseri med äggproduktion som förser gårdsbutiken med färska ägg. 2003 köpte vi gården efter att den varit i annan släkts ägo i 150 år. Gårdsmiljön är en idyll med byggnader från 1700- och 1800-talet. Här finns sex byggnader förutom boningshuset. Ladugården, magasinet, förrådslängan, brygghuset, snickarboden och ett litet hönshus. Dessutom barnens lekstuga som var den första ÄGGABODEN och var där allt började. Där huserar nu istället grisparet Signe och Selma. Boningshuset renoverades först men ganska snart började vi inreda en gårdsbutik i ladugården och stallet. Den invigdes i november 2004. Nästan genast insåg vi att det var nödvändigt med ett kylrum, detta byggdes i grisstian.

Vi städade, tvättade, målade och lade om taket i ladugården och gjorde en utställningslokal, Galleri Vikakillan, där vi hade flera utställningar 2006. Vikakillan är en naturlig källa som rinner upp på ägorna. Från och med april 2010 upptar gårdsbutiken hela ladugårdslängan. Nästa steg var den stora logen som utrymdes och städades för att kunna ha fester och utställningar. När vi röjde och städade upptäckte vi när vi slängde ut allt skräp på gödselplattan att det var den bästa platsen på hela tomten i södervästerläge och med en härlig utsikt över fälten. Där byggde vi 2009 ett stort orangeri och här njuter våra restauranggäster på sommaren. Snickarboden har nu inretts till lägenhet. Det gamla magasinet blev nästa projekt för renovering och är idag en del av vår Bed & Breakfast- och konferensverksamhet.

Vår filosofi

Vi väljer råvaror från Blekinges odlare och producenter som älskar sitt arbete och som faktiskt gör skillnad.
Vi känner våra lokala leverantörer och vet hur de jobbar.
Vi hämtar råvarorna hos bonden.
Vi tillagar mat efter säsong.
Vi väljer kött från naturbetesdjur som betat i Blekinges skärgård.
Vi väljer vilt från Blekinges skog och mark.

För vi vet att mat tillagad av noga utvalda råvaror direkt från producent och odlare ger ett gott resultat.

Du märker skillnaden!

Våra utmärkelser

  • Guldklövern från Centerpartier
  • Hushållningssällskapets och BLT:s odlarpris
  • Skåneländska Gastronomiska Akademiens diplom "Gårdsbutik av hög klass".

Medarbetare

Anna-Lena Fransson
Ägare
0733 30 70 71
info@aggaboden.se
Peter Fransson
Ägare
0708 361 422
info@aggaboden.se
Ida Karlsson
Butiksansvarig
0457-36142
gardsbutiken@aggaboden.se
Albin Fransson
0457-36142
albin@aggaboden.se
Lucas Jones
Kökschef
0457-36142
info@aggaboden.se

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer