fbpx

Restaurang

Restaurang och Café i lantlig miljö

Med enkel mat men med noga utvalda råvaror vill vi visa på den bredd och alla härliga råvaror som finns i Blekinge. Fisk, nötkött från naturbetesdjur och det så goda viltköttet. Allt ackompanjerat med de fantastiskt fina grönsaker som odlas i vårt landskap från öst till väst. Vår filosofi är närodlat men också ekologiskt. På så vis vill vi bidra till att behålla vårt öppna landskap. Vi vill att drycken ska vara producerad med samma omtanke som de blekingska råvarorna och har hittat precis det vi söker. Husets viner kommer från Chateau Vignelaure i Provence som producerar ekologiskt vin. Det är så lite som egentligen behövs för att göra oss glada. En god måltid och vacker natur i lantlig miljö är ett par av dessa glädjeämnen. Här finner du båda.

Gillar du det du äter hoppas vi att ni vill tillaga det hemma också. Råvarorna finns i butiken. Kockarna Lorenzo, Tobias och Bosse hjälper dig gärna och ger tips med tillagning. I restaurangen anordnar vi allt ifrån kvällar med vinprovningar, klassiskt viltinspirerat julbord, pubkvällar samt konstutställningar. Håll utkik vad som är aktuellt under kategorin evenemang.

På Äggaboden kan du äta lunch och fika i en skön och lantlig gårdsmiljö, veckans meny finner du här nedan. Du kan sitta i trädgården, orangeriet eller i restaurangen på logen. Hos oss äter du mat som är säsongsbetonad och lagad från grunden.

Vi har fullständiga rättigheter för mat och dryck. Varmt välkommen till oss på Äggaboden!

Vår meny

Dagens lunch v21
Onsdag: Chili- och rosmaringlacerade revben
med tysk potatissallad och dijoncreme
110:-
Torsdag: Kokt rimmad oxbringa
med smörad buljong, färskpotatis, gurka och pepparrot
155:-
Fredag: Fisksoppa på tomat, fänkål, rotsaker med aioli, räkor och krutonger
125:-
Förrätt och sallader
Varmrätter
Rosastekt kalvrygg
med grön ärtpuré, nypotatis, vit sparris, citron och mynta
:-
:-
Veckans vegetariska
Ängamat
syrlig och gräddig soppa på morot, blomkål, ärtor och sojabönor med bakat ägg
:-
Dessert
Svenska jordgubbar med råkräm, fläder och maräng.
:-
Smörgåsar
Räksmörgås
med handskalade MSC-märkta räkor, vår egen majonnäs, citron, dill och picklad rödlök
125:-

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer