Restaurang

Lokal mat från Blekinges jord, skog och skärgård

Med enkel mat men med noga utvalda råvaror vill vi visa på den bredd och alla härliga råvaror som finns i Blekinge. Fisk, nötkött från naturbetesdjur och det så goda viltköttet. Allt ackompanjerat med de fantastiskt fina grönsaker som odlas i vårt landskap från öst till väst. Vår filosofi är närodlat men också ekologiskt. På så vis vill vi bidra till att  bihålla vårt öppna landskap.

Vi vill att drycken ska vara producerad med samma omtanke som de blekingska råvarorna och har hittat precis det vi söker. Husets viner kommer från Chateau Vignelaure i Provence som producerar ekologiskt vin.
Vi vet hur viktigt det är med riktig mat så att vi orkar med jobb, träning och vardagens alla måsten. Det är så lite som egentligen behövs för att göra oss glada. En god måltid och vacker natur är ett par av dessa glädjeämnen. Här finner du båda.

Gillar du det du äter hoppas vi att ni vill tillaga det hemma också. Råvarorna finns i butiken. Kockarna Monica och Mikaela hjälper dig gärna och ger tips med tillagning.

I restaurangen anordnar vi allt ifrån kvällar med vinprovningar, klassiskt viltinspirerande julbord, pubkvällar samt vernissage. Håll utkik vad som är aktuellt under kategorin evenemang.

Vi serverar lunch och fika, veckans meny finner ni här nedan. Ni kan sitta i trädgården, orangeriet eller i restaurangen på logen.

Menyn varierar beroende på tillgång och säsong.
Vi har fullständiga rättigheter.

Varmt välkomna!

 

 

Vår meny

Fredagens lunch V16
Smörgåsar och fika, Fisksoppa och lax och räksallad serveras i orangeriet eller trädgården
Restauranglokalen är abonnerad för konferens fredag V16. Däremot tar vi beställning vid borden ute i trädgården och orangeriet.
Priser enligt separat meny:-
Helgens förrätter
Toast Skagen på Äggabodens vis
på ljust surdegsbröd från Andréns skärgårdsbageri
95:-
Fisksoppa (halv eller hel portion)
95/125:-
Helgens varmrätter
Hamburgare
Ekologisk hamburgare från Nöbble gård, bacon, ost och coleslaw, vår egen ketchup och klyftpotatis
165:-
Varmrökt örtmarinerad lax
från Sturkö rökeri med mangold, dillslungad potatis och vitvinsås
225:-
Sallad med lax och räkor
Varmrökt örtmarinerad lax från Sturkö rökeri och MSC-märkta räkor
145:-
Barnpannkakor
Pannkakor på ekologiskt mjöl från Warbro kvarn, vår egen sylt och grädde
50:-
Helgens desserter
Frusen äggtoddy
Äggabodens ägg och några droppar konjak
75:-
Smörgåsar
Äggabodens viltsmörgås
med varmrökt viltstek, stekt ägg och coleslaw
110:-
Räksmörgås
Handskalade MSC-märkta räkor på ljust pumpabröd från Andréns skärgårdsbageri, vår egen majonnäs och picklad rödlök
110:-
Sillsmörgås
Stekt Östersjösill på Äggabodens kavring
95:-