Restaurang

Restaurang och Café i lantlig miljö

Med enkel mat men med noga utvalda råvaror vill vi visa alla härliga råvaror som finns i Blekinge. Fisk, nötkött från naturbetesdjur och det så goda viltköttet. Tillsammans med fantastiskt fina grönsaker som odlas i vårt landskap från öst till väst. Vår filosofi är närodlat och gärna ekologiskt. På så vis vill vi bidra till biologisk mångfald och behålla vårt öppna landskap. Vi vill att drycken ska vara producerad med samma omtanke som de blekingska råvarorna. Det är så lite som egentligen behövs för att göra oss glada. En god måltid och vacker natur är ett par av dessa glädjeämnen. Här finner du båda.

Gillar du det du äter hoppas vi att ni vill tillaga det hemma också. De flesta av råvarorna hittar du i vår gårdsbutik. Våra kockar hjälper dig gärna och ger tips med tillagning.

På Äggaboden äter du säsongsbetonad mat lagad från grunden i en skön och lantlig gårdsmiljö.

Öppettider restaurang:
Lunchöppet ons-fre 11:30-14:30, lör-sön 11:30:15:30
Kvällsöppet fredagar från 18:00 (endast bokning)

Boka bord direkt på vår hemsida genom att klicka här eller maila bokning@aggaboden.se

Varmt välkommen till oss på Äggaboden!

Vår meny

Dagens lunch v. 39
Onsdag
Bräserad lammbringa, rostad potatis, morot, rotselleri, rosmarin och citron
130:-
Torsdag
Lättrökt lax med dillstuvad potatis, citron och kapris
130:-
Fredag
Rostat tuppinnanlår med svartkål, oliv, parmesan, sky och rostad potatis
130:-
Veckans vegetariska
Bakad rotselleri med lagrad prästost, äpple, svamp, hasselnöt, brynt smör och bakat ägg
130:-
Äggabodens smörgås
Chark från Marsvinsholm på levain med getost, syrad tomat och rostad beta
155:-
Veckans soppa
Broccolisoppa med räkor, purjolök och rostad kavring
100:-
Barnmeny
Vi gör barnportioner av hela vår meny
75:-
Helgmeny v. 39
Förrätter
Svamptoast på levain med färskost, parmesan och fänkålsdill
125:-
Broccolisoppa med räkor, purjolök och rostad kavring
120:-
Varmrätter
Rostat tuppinnanlår med svartkål, oliv, parmesan, sky och rostad potatis
170:-
Bakad rotselleri med lagrad prästost, äpple, svamp, hasselnöt, brynt smör och bakat ägg
165:-
Skaldjurspasta på musslor, räkor, vitlök, citron och persilja
210:-
Dessert
Plommon i vinlag med brownie, mascarpone och hasselnöt
95:-
Barnmeny
Vi gör barnportioner av hela vår meny
75:-
3-rättersmiddag fredagkvällar 475 kr
Förrätt
Kronärtskocka med fänkålssmör, salt och citron
:-
Huvudrätt
Smörstekt piggvar, rostad majscrème, tomatvinaigrette, friterad potatis och krondill
:-
Dessert
Plommon i vinlag, chokladbrownie, mascarpone och hasselnöt
:-

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer