Restaurang

Lokal mat från Blekinges jord, skog och skärgård

Öppet fredag, lördag och söndag.
Aktuell meny hittar ni längst ner på sidan.

Med enkel mat men med noga utvalda råvaror vill vi visa på den bredd och alla härliga råvaror som finns i Blekinge. Fisk, nötkött från naturbetesdjur och det så goda viltköttet. Allt ackompanjerat med de fantastiskt fina grönsaker som odlas i vårt landskap från öst till väst. Vår filosofi är närodlat men också ekologiskt. På så vis vill vi bidra till att behålla vårt öppna landskap. Vi vill att drycken ska vara producerad med samma omtanke som de blekingska råvarorna och har hittat precis det vi söker. Husets viner kommer från Chateau Vignelaure i Provence som producerar ekologiskt vin. Det är så lite som egentligen behövs för att göra oss glada. En god måltid och vacker natur i lantlig miljö är ett par av dessa glädjeämnen. Här finner du båda.

Gillar du det du äter hoppas vi att ni vill tillaga det hemma också. Råvarorna finns i butiken. Kockarna Monica och Bosse hjälper dig gärna och ger tips med tillagning. I restaurangen anordnar vi allt ifrån kvällar med vinprovningar, klassiskt viltinspirerat julbord, pubkvällar samt vernissage. Håll utkik vad som är aktuellt under kategorin evenemang. Vi serverar lunch och fika, veckans meny finner ni här nedan. Ni kan sitta i trädgården, orangeriet eller i restaurangen på logen. Menyn varierar beroende på tillgång och säsong. Vi har fullständiga rättigheter för mat och dryck. Varmt välkomna!

Vår meny

Fredagens husman v
115:-
Förrätt och sallader
Fisksoppa
med saffran, lax och räkor
125:-
Varmrätter
Viltburgare
195:-
Stekt lax
med potatis, säsongens grönsaker och senapssås
195:-
:-
Fisksoppa
med saffran, lax och räkor
155:-
Barnpannkakor
Pannkakor på ekologiskt mjöl från Warbro kvarn, vår egen sylt och grädde
60:-
Vegetariskt
Vegetariska bönbiffar
med potatis, grönsaker och svampsås
155:-
Dessert
Varierande utbud av desserter
Det finns alltid ett bord uppdukat med olika kakor, pajer och desserter
:-
Smörgåsar
Viltsmörgås
Med varmrökt hjortstek, senapsmajonnäs, vår egen kavring & parmesan
135:-
Räksmörgås
Handskalade MSC-märkta räkor, vårt egna surdegsbröds, vår egen majonnäs och picklad rödlök
135:-

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer