Restaurang
Restaurang och Café i lantlig miljö
Menyer hittar du längst ned på denna sidan.
Välkommen till gårdskrogen på den gamla logen i Gärestads by! Vår filosofi är närodlat och gärna ekologiskt. På Äggaboden äter du säsongsbetonad mat lagad från grunden i en skön och lantlig gårdsmiljö. Mat, dryck och fika avnjuts i vår restaurang på den gamla logen, i vårt härliga orangeri eller i vår trädgård med utsikt över de öppna fälten. Vi vill att drycken ska vara producerad med samma omtanke som de blekingska råvarorna. Mycket av drycken vi serverar kommer från lokala producenter, lokala mikrobryggeri och vinimportörer.
Lunch serveras lördag-söndag 11:30-15:00. Fredagskvällar serverar vi hantverkspizzor på surdeg och A la carté från 16:30.
Öppettider restaurang:
Lunch: lördag-söndag 11:30-15:00
Kvällsöppet fredagar 16:30-22:00
Boka bord här >
Vår meny
Fransk löksoppa
med rostad levain och Wrångebäcksost
125:-
Smörstekta kantareller
på Äggabodens levain, med färskostkräm och råhyvlad schalottenlök
160:-
Ratatouille
med bakat ägg, rostad levain och vitlöksconfit
165:-
Oxragu
med färsk pappardelle, hyvlad pecorino och basilika
175:-
Rödstrimma från Gårdsfisk
med oliver, kapris, tomater, brynt smör och dillslungad potatis
220:-
Flankstek
med rostad potatis, chimichurri, gräslöksmajonnäs och rostad majskolv
235:-
Kvällsmeny fredagar: Surdegspizza + A la carté
Förrätt
Grillad purjolök med brynt smör, saltrostade mandlar och gräddfil
70:-
Förrätt
Äggabodens levain med Wrångebäckscréme och äppelchutney
70:-
Förrätt
Charkbricka för 2 med två sorters chark, tre sorters ostar, oliver, surdegsbröd och marmelad
150:-
Margherita
Tomatsås, mozzarella från Abbes, basilika och parmesan (kan fås med skinka)
175:-
Pizza Napolitana
Tomatsås, zucchini, kapris, sardeller och oliver
180:-
Pizza Funghi
Vit pizza med smörstekta kantareller, vispad färskost och picklad fänkål
195:-
Pizza Porco
Vit pizza med rostat sidfläsk, bakad purjolök, jordärtskockschips och äpple
180:-
Smörångad rödstrimma från Gårdsfisk
med dillslungad potatis, bakat ägg, pepparrot, brynt smör och rostade primörbetor från Solmarka Gård
250:-
Grillad flapsteak från Bjursund
med rostad potatis, variation på lök och gräslöksmajonnäs
230:-
Pasta Pappardelle
med ragu på sensommargrönt, getost från Framtida Bruk och surdegskrutonger
220:-
Dessert
Tarte tatin med eko-vaniljglass från Lejonet och Björnen
95:-
Dessert
Björnbärssorbet med chokladbrownie och maräng
85:-