fbpx

Restaurang

Restaurang och Café i lantlig miljö

Med enkel mat men med noga utvalda råvaror vill vi visa alla härliga råvaror som finns i Blekinge. Fisk, nötkött från naturbetesdjur och det så goda viltköttet. Tillsammans med fantastiskt fina grönsaker som odlas i vårt landskap från öst till väst. Vår filosofi är närodlat och gärna ekologiskt. På så vis vill vi bidra till biologisk mångfald och behålla vårt öppna landskap. Vi vill att drycken ska vara producerad med samma omtanke som de blekingska råvarorna. Husets viner importeras av vår kock Bo Svensson, i huvudsak ekologiska viner. Det är så lite som egentligen behövs för att göra oss glada. En god måltid och vacker natur är ett par av dessa glädjeämnen. Här finner du båda.

Gillar du det du äter hoppas vi att ni vill tillaga det hemma också. De flesta av råvarorna hittar du i vår gårdsbutik. Våra kockar hjälper dig gärna och ger tips med tillagning.

På Äggaboden äter du säsongsbetonad mat lagad från grunden i en skön och lantlig gårdsmiljö.

Varmt välkommen till oss på Äggaboden!

På gång just nu i restaurangen:

Kvällsöppet med 3-rättersmeny alla fredagar och lördagar, boka bord via bokning@aggaboden.se eller via vår hemsida.

Lunchöppet onsdagar-söndagar.

Boka bord

Boka bord gör du enkelt på vår bokningssida genom att klicka här! Det går också bra att göra en bokningsförfrågan via mail bokning@aggaboden.se.

Vår meny

Dagens lunch v. 21
Onsdag
Bräserad griskind med stompad potatis, linser, parmesan, tomat och kapris
125:-
Torsdag
Färsbiff med potatis, purjolök, dill, dijoncrème och karamelliserad lök
125:-
Fredag
Bisque - gräddig fisksoppa med rostad potatis, jordärtsskocka, dill och gräslök
125:-
Veckans vegetariska
Quinoa med morotscrème, sparris, spiskummin, oxalis och surdegskrutonger
125 :-
Äggabodens smörgås
Lufttorkat från Marsvinsholm på levain med gårdens ägg, tomat, gurka, pepparrot och tartarsås
145:-
Helgmeny lunch v. 21
Lerpottasill - matjessill med potatis, purjolök, ägg, dill, persilja och brynt smör
125/145:-
Lufttorkat från Marsvinsholm på levain med gårdens ägg, tomat, gurka, pepparrot och tartarsås
145:-
Bisque- gräddig fisksoppa med rostad potatis, jordärtsskocka dill och gräslök
165 :-
Quinoa med morotscrème, sparris, spiskummin, oxalis och surdegskrutonger
155 :-
Hängmörad ryggbiff med vit sparris, shiitake och gremolata
275:-
Dessert
Rabarberconsommé med brynt smörglass, kardemumma och mandel
95:-
Kvällsmeny fre & lör 475 :-
Förrätt
Blancherad vit sparris från Vättern med mousslinesås, vaktelägg, rom och rostad kavring
:-
Varmrätt
Steak på hängmörad oxe från Tubbarp med grön sparris, sardell, kapris, och mandel
:-
Dessert
Bakad rabarb med mazarin och glass på kardemumma och kaffebönor
:-

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer