fbpx

Restaurang

Restaurang och Café i lantlig miljö

Aktuell meny hittar du längst ned på denna sidan.

Med enkel mat men med noga utvalda råvaror vill vi visa alla härliga råvaror som finns i Blekinge. Fisk, nötkött från naturbetesdjur och det så goda viltköttet. Tillsammans med fantastiskt fina grönsaker som odlas i vårt landskap från öst till väst. Vår filosofi är närodlat och gärna ekologiskt. På så vis vill vi bidra till biologisk mångfald och behålla vårt öppna landskap. Vi vill att drycken ska vara producerad med samma omtanke som de blekingska råvarorna. Husets viner importeras av vår kock Bo Svensson, i huvudsak ekologiska viner. Det är så lite som egentligen behövs för att göra oss glada. En god måltid och vacker natur är ett par av dessa glädjeämnen. Här finner du båda.

Gillar du det du äter hoppas vi att ni vill tillaga det hemma också. Råvarorna finns i butiken. Kockarna Tobias och Lorenzo hjälper dig gärna och ger tips med tillagning. Under sommaren har vi pizzakvällar och champagnekvällar, håll utkik vad som är aktuellt under kategorin evenemang.

På Äggaboden kan du äta lunch och fika i en skön och lantlig gårdsmiljö, under sommaren har vi en välkomponerad sommarmeny som du hittar nedan. Du kan sitta i trädgården, orangeriet eller i restaurangen på den gamla logen. Hos oss äter du säsongsbetonad mat lagad från grunden.

Varmt välkommen till oss på Äggaboden!

Aktuella öppettider hittar du här >

TripAdvisor

Vår meny

Meny v. 37
Räksmörgås
på levain med handskalade räkor, gurka, tomat från Elleholm, gårdens ägg, majonnäs och picklat
145:-
Blancherad broccoli
med rostad mandel, äpplevinaigrette, majonnäs och varmrökt fläsk
85:-
Äpplekaka
med kanel, hasselnöt och råkräm
85:-
Färsbiff på bringa/bog
med smörstekt svamp, spetskål, majs och krondillsmajonnäs
165:-
Rostad pumpa
med quinoa, saffran, gurka, fänkål, rostade fröer, och getost från Framtida bruk
155:-
Smörstekt flundra från Bengt Larsson
med potatismos på linser, parmesan, dill och citron, och rostad kavring
195:-
Fika
Till alla fikasugna gäster kan vi nu presentera en nyhet! Wilma från Mitt.Fika kommer nu att baka åt oss! Det kommer finnas något för alla.
:-

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer