Restaurang

Lokal mat från Blekinges jord, skog och skärgård

Med enkel mat men med noga utvalda råvaror vill vi visa på den bredd och alla härliga råvaror som finns i Blekinge. Fisk, nötkött från naturbetesdjur och det så goda viltköttet. Allt ackompanjerat med de fantastiskt fina grönsaker som odlas i vårt landskap från öst till väst. Vår filosofi är närodlat men också ekologiskt. På så vis vill vi bidra till att  bihålla vårt öppna landskap.

Vi vill att drycken ska vara producerad med samma omtanke som de blekingska råvarorna och har hittat precis det vi söker. Husets viner kommer från Chateau Vignelaure i Provence som producerar ekologiskt vin.
Vi vet hur viktigt det är med riktig mat så att vi orkar med jobb, träning och vardagens alla måsten. Det är så lite som egentligen behövs för att göra oss glada. En god måltid och vacker natur är ett par av dessa glädjeämnen. Här finner du båda.

Gillar du det du äter hoppas vi att ni vill tillaga det hemma också. Råvarorna finns i butiken. Kockarna Monica och Mikaela hjälper dig gärna och ger tips med tillagning.

I restaurangen anordnar vi allt ifrån kvällar med vinprovningar, klassiskt viltinspirerande julbord, pubkvällar samt vernissage. Håll utkik vad som är aktuellt under kategorin evenemang.

Vi serverar lunch och fika, veckans meny finner ni här nedan. Ni kan sitta i trädgården, orangeriet eller i restaurangen på logen.

Menyn varierar beroende på tillgång och säsong.
Vi har fullständiga rättigheter.

Varmt välkomna!

 

 

Vår meny

Helgens förrätter
Sparrissoppa på vit sparris
med viltcrunch och ruccolaolja
95/125:-
Hjortcarpaccio
125:-
Helgens varmrätter
Kallrökt skinka från Rosas Handel, Öland,
sommarens primörer och krämig potatisallad
155:-
Hamburgare (ekologisk)
från Nöbble gård, ost och ekologiskt bacon från Naturbruksgymnasiets utegrisar, vår egengjorda coleslaw och ketchup, klyftpotatis,
165:-
Inkokt lax
med dillslungad potatis, dillmajonnäs och grönsaker
195:-
Caesarsallad
kyckling från Fridshill, bacon från Naturbruksgymnasiets utegrisar,grönsaker från Nisse och Glädis
145:-
Barnpannkakor
Pannkakor på ekologiskt mjöl från Warbro kvarn, vår egen sylt och grädde
50:-
Dessert
Frusen äggtoddy
med några droppar konjak och Sibbessons jordgubbar
85:-
Smörgåsar
Räksmörgås
Handskalade MSC-märkta räkor på ljust pumpabröd från Andréns skärgårdsbageri, vår egen majonnäs och picklad rödlök
110:-

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer