påskhelgen 29-31 mars

PÅSK PÅ ÄGGABODEN

Välkommen att fira påsk på Äggaboden i Gärestad by! Bjud med familj, släkt och vänner för god mat och dryck i lantlig miljö. Långfredagen har vi som vanligt öppet kvällstid och serverar a la carte-meny och pizza från 17:00-22:00. Dagtid lördag och söndag serverar vi lunchmeny som du hittar nedan, öppet 11:30-17:00 (köket stänger 16:30).

Vi har drop-in i mån av plats, men boka gärna bord för att säkra plats. Välkommen!

ÖPPETTIDER RESTAURANG PÅSK 29-31 MARS
Långfredagen 17:00-22:00 (kök 17:00-21:00)
lördag & söndag 11:30-17:00 (kök 11:30-16:30)
Annandag påsk stängt

BOKA BORD
Drop-in i mån av plats. Boka bord för att säkra plats!
Boka bord via bokning@aggaboden.se eller direkt via vårt bokningssystem längst ned på denna sida.

 

KVÄLLSMENY LÅNGFREDAG 17:00-22:00
Förrätter/tilltugg:
– Nässelsoppa med bakat ägg och svart olivsmul 120:-

– Mini-quiche lorraine på Wrångebäcksost och varmrökt fläsk med päron-och hasselvinaigrette

– Ost- & charkbricka för två 150:-

A la carte:
– Porcetta på gris med mandelpesto, färskostcréme, rostad potatis och ruccola 240:-

Grillad hel forell med gremolata, citronmayo och våra egna pommes 230:-

– Grön risotto på ärtor och ramslök med fetaost från Abbes Mejeri, syltlök och grönkålschips 210:-

Surdegspizza: 

Margherita med tomatsås och mozzarella, kan beställas med skinka(+10kr) 165:-

Napolitana med tomatsås, sardeller, kapris, oliver och färskostcréme 180:-

Carciofo med crème fraiche, kronärtskockscréme, Österlenädel, rostade valnötter och päron 190kr

Porco med crème fraiche, mandelpesto, ruccola, varmrökt fläsk och soltorkade tomater 180:-

Efterrätter:
– Vaniljglass med havrekakssmul och salt kolasås 90:-

Bärpaj med vaniljgrädde och mandel 90:-

 

DAGSMENY LÖRDAG-SÖNDAG 11:30-16:30

– Matjessilltallrik med kavring, bakat ägg, brynt smör och picklad rödlök 135:-

Eggs Benedict med svensk prosciutto crudo, ramslökshollandaise och bakat ägg 155:-

– Stekt sill med potatismos, gröna ärtor, brynt smör och rårörda lingon 160:-

– Grön risotto på ärtor och ramslök med fetaost från Abbes, syltlök och grönkålschips 170:-

Confiterad lammstek med råstekt vitkål, blancherade morötter och sötsur dillsky 190:-

Schnitzel på tupplår från Tockafarmen med rostad potatis, gröna ärtor, kapris och dragonmajonnäs 180:-

Grillad biff från Bjursund med rostad potatis, ramslökssmör, blancherade grönsaker i säsong och färskostcréme 235:-

– Barnburgare – Hamburgare med bröd, ost, sallad, dressing och rostad potatis 95:-

Efterrätter:

– Vaniljglass med havrekakssmul och salt kolasås 90:-

Bärpaj med vaniljgrädde och mandel 90:-

 


I samarbete med easyTableBooking.se

Publicerades: 25 februari 2024

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer