Beaujolais Nouveau 19/11

Beaujolais Nouveau

Just denna veckan firar vi Beaujolais Nouveau vilket innebär att vi (och hela världen) firar årets skörd från det franska vindistriktet Beaujolais. Av tradition släpps årets första vinflaskor från Beaujolais den tredje torsdagen i november varje år över hela världen. En riktigt skördefest med andra ord! Därför kommer vi denna kväll att flörta lite extra med det franska köket vad gäller menyn och på vinhyllan hittar du lätt och fruktigt primörvin från Beaujolais på druvan Gamay, ett lätt och bärigt vin!

Vi öppnar restaurangen 18:00.

Självklart serveras annat än ”josigt” vin, men roligast är det att dricka primörvin denna kväll!

Välkommen!

 

meny

FÖRRÄTTER/PLOCK

Ostron 35 st kr/ 4 st 120 kr

Ost- och charkbricka 135 kr
Skinka, salami, bröd, smör, ost och picklat

Råbiff 125 kr
med beta, äggula, senap, krasse, kapris, cornichons och rostad levain

 

HUVUDRÄTTER

Moule marinière 200 kr
vitvinskokta blåmusslor, vitlök, timjan i smörad buljong

Hängmörad ryggbiff 285 kr
med glaserade lökar, kejsarhatt, pommes och bearnaise

Friterad rotselleri/alpost 200 kr
med böncrème, pak choi och kejsarhatt

Helstekt piggvar 285 kr
med brynt mandelsmör, kapris och schalottenlök

 

DESSERTER

En bit blåmögelost med päron och rostat havre 85 kr

Crème brûlée 85 kr
med hasselnöt och citrus

 

BOKA BORD

Boka via bokning@aggaboden.se eller 0457-36142

Glöm inte att anmäla eventuella allergier samt vilken tid ni önskar komma, öppet från 18:00.

Publicerades: 2 oktober 2022

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer