Påskhelgen 18-20 april

PÅSK PÅ ÄGGABODEN

Välkommen att fira påsk på Äggaboden i Gärestads by! Bjud med familj, släkt och vänner för god mat och dryck i lantlig miljö. Långfredagen har vi öppet kvällstid och serverar en 3-rättersmeny från 17:00-22:00. Dagtid lördag och söndag serverar vi lunchmeny som du hittar nedan, öppet 11:30-17:00 (köket stänger 16:30).

Långfredagen tar vi endast emot bokade sällskap. Lördag & söndag tar vi emot drop-in i mån av plats men boka gärna bord för att säkra plats. Välkommen!

ÖPPETTIDER RESTAURANG PÅSK 18-20 APRIL
Långfredagen 17:00-22:00 (kök 17:00-21:00)
lördag & söndag 11:30-17:00 (kök 11:30-16:30)
Annandag påsk stängt

BOKA BORD
Drop-in i mån av plats. Boka bord för att säkra plats!
Boka bord via bokning@aggaboden.se eller direkt via vårt bokningssystem längst ned på denna sida.

 

KVÄLLSMENY LÅNGFREDAG 17:00-22:00

3-rättersmeny 625 kr/person
Meddela eventuell allergi eller om du önskar vegetariskt alternativ vid bokning.

Förrätt
– Sotad gös med brynt smörgrädde, gräslök, syrad gulbeta, blancherad morot och nässelolja
– Vegetariskt alternativ: Vit sparris med gräslök, syrad gulbeta, blancherad morot och nässelolja
(Föranmäl vegetariskt alternativ vid bokning)

Huvudrätt
– Ryggbiff från Bjursund med ramslöksemulsion, bakad äggula, tomater från Elleholm och potatisterrin
– Vegetariskt alternativ: Grön Risotto på ärtor och ramslök med fetaost från Abbes Mejeri, picklad rotselleri och rostad mandel
(Föranmäl vegetariskt alternativ vid bokning) 

Dessert
Maräng med mascarponekräm, lemoncurd och havrecrunch

 

DAGSMENY LÖRDAG-SÖNDAG 11:30-16:30

– Matjessill med brynt smör, bakat ägg, potatis och örter (förrätt/huvudrätt) 125/165:-

Lammstek med rostad potatis, gremolata, picklad morot och skysås 205:-

– Grön risotto på ärtor och ramslök med fetaost från Abbes Mejeri, picklad rotselleri och rostad mandel 190:-

– Röding med brynt smörgrädde, gurka från Gummagården, örtslungad potatis och rädisa 230:-

– Äggabodens räkmacka på surdegsbröd, ägg från gården, majonnäs, gurka, sallad och picklad rödlök 195:-

– Barnportion: Pasta med korv från Åkes i Tingsryd och ketchup 95:-

– Dessert: Citronposett med bär och havrecrunch 95:-

 

BOKA BORD

Boka bord direkt via bokningssystemet nedan eller maila bokning@aggaboden.se – ange antal personer, ankomsttid och namn.
Det är inte möjligt att boka plats i orangeriet eller i trädgården.

 


I samarbete med easyTableBooking.se

Publicerades: 16 mars 2025

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer