Restaurang

Lokal mat från Blekinges jord, skog och hav

Med enkel mat men med noga utvalda råvaror vill vi visa på den bredd och alla härliga råvaror som finns i Blekinge. Fisk, nötkött från naturbetesdjur och det så goda viltköttet. Allt ackompanjerat med de fantastiskt fina grönsaker som odlas i vårt landskap från öst till väst. Vår filosofi är närodlat men också ekologiskt. På så vis vill vi bidra till att hålla landskapet i Blekinge öppet.

Vi vill att drycken ska vara producerad med samma omtanke som de blekingska råvarorna och har hittat precis det vi söker. Vår leverantör av naturviner uttrycker det så här:

”… vin med stark känsla av ursprung, personlig karaktär och ärligt uttryck…. levande viner utan eller med så lite tillsatser som möjligt. Levande viner som ger lust till mer!”

Vi vet hur viktigt det är med riktig mat så att vi orkar med jobb, träning och vardagens alla måsten. Det är så lite som egentligen behövs för att göra oss glada. En god måltid och vacker natur är ett par av dessa glädjeämnen. Här finner du båda.

Gillar du det du äter hoppas vi att ni vill tillaga det hemma också. Råvarorna finns i butiken. Monica och Mikaela hjälper dig gärna och ger tips med tillagning.

2012 renoverade vi  logen  till en restaurang. Restaurangen fick namnet Vikakillan efter en naturlig källa som rinner upp på våra ägor.

Restaurangen tar ca 100 personer och vi arrangerar berättarkvällar, teater och musikkvällar. Jazz, blues, quiz och country. Du kan gärna både äta och fika i vårt orangeri, som vi byggt mitt på gödselplattan, eller sitt i vår nyanlagda trädgård och njut av utsikten över ängarna.

Restaurangen är bokningsbar för olika typer av evenemang. Bröllop, dop, konferens eller middag med släkt och vänner m m

Gör en förfrågan eller boka på telefon 0457-36142, 0733- 30 70 71

 

 

Vår meny

Meny 19-21 maj
Lax- och räksallad
Örtmarinerad, varmrökt lax och räkor, ägghalvor, säsongens grönsaker, kall äpple- och löksås
125:-
Rostbiff
Nötkött från naturbetesdjur med ljummen potatissallad och vitlöksdressing
195:-
Varmrökt lax från Sturkö Rökeri
Varmrökt örtmarinerad lax med örtslungad potatis och en kall äpple- och löksås.
165:-
Ekologisk hamburgare
Ekoburgare med bacon och ägg, egengjord coleslaw och ketchup
145:-
Barnpannkakor
Pannkakor, vår egen sylt och grädde
50:-
Torskfilé
Torsk med äggsås och nypotatis
195:-
Stekt sillsmörgås
Stekt sill på kavring med vår egen hovmästarsås och rårörda lingon
85:-
Räksmörgås
Räksmörgås på ljust surdegsbröd med vår egen majonnäs
115:-
Viltsmörgås
Grovt bröd, stekta ägg och rökt viltkött
95:-