fbpx

Restaurang

Restaurang och Café i lantlig miljö

Aktuell meny hittar du längst ned på denna sidan.

Med enkel mat men med noga utvalda råvaror vill vi visa på den bredd och alla härliga råvaror som finns i Blekinge. Fisk, nötkött från naturbetesdjur och det så goda viltköttet. Allt ackompanjerat med de fantastiskt fina grönsaker som odlas i vårt landskap från öst till väst. Vår filosofi är närodlat men också ekologiskt. På så vis vill vi bidra till att behålla vårt öppna landskap. Vi vill att drycken ska vara producerad med samma omtanke som de blekingska råvarorna och har hittat precis det vi söker. Husets viner kommer från Chateau Vignelaure i Provence som producerar ekologiskt vin. Det är så lite som egentligen behövs för att göra oss glada. En god måltid och vacker natur i lantlig miljö är ett par av dessa glädjeämnen. Här finner du båda.

Gillar du det du äter hoppas vi att ni vill tillaga det hemma också. Råvarorna finns i butiken. Kockarna Lorenzo, Tobias och Bosse hjälper dig gärna och ger tips med tillagning. I restaurangen anordnar vi allt ifrån kvällar med vinprovningar, klassiskt viltinspirerat julbord, pubkvällar samt konstutställningar. Håll utkik vad som är aktuellt under kategorin evenemang.

På Äggaboden kan du äta lunch och fika i en skön och lantlig gårdsmiljö, veckans meny finner du här nedan. Du kan sitta i trädgården, orangeriet eller i restaurangen på logen. Hos oss äter du mat som är säsongsbetonad och lagad från grunden.

Vi har fullständiga rättigheter för mat och dryck. Varmt välkommen till oss på Äggaboden!

Vår meny

Varmrätter
Hamburgare
med tomat, ost, bacon, rostad potatis och rökt chilimajonnäs. Välj mellan nötburgare/Abbés Halloumi
185 :-
Abborre
med glaserade tomater, dill, citron och saffransäggula
275:-
Älgfilé
med blomkålscréme, morot, varmrökt fläsk och gremolata
275:-
Vegetariskt
Risotto
med anisrostad beta, mandel och parmesan
175 :-
Dessert
Choklad brownie
med maräng, vinkokta bigarråer, lättvispad grädde och lemoncurd
85 :-
Smörgåsar & sallader
Räksmörgås
med handskalade MSC-märkta räkor, vår egen majonnäs, citron, dill och picklad rödlök
145:-
Caesarsallad
med kyckling, bacon, tomat, rödlök, dressing och krutonger
155 :-
Till barnen
Vi kan anpassa samtliga rätter på menyn till barnen
75-125 :-

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer